Recept
« Terug naar recepten
Amerikaans gehaktbrood
PT60M
Amerikaans gehaktbrood
Een heerlijk amerikaans gehaktbrood recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marja hoebe
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amerikaans gehaktbrood te bereiden
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.
2. Vet de cakevorm in met een ? eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de creme fraiche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
3. Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190?C.
4. Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel het over 4 borden. Lekker met pasta en sperziebonen.
2. Vet de cakevorm in met een ? eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de creme fraiche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
3. Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190?C.
4. Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel het over 4 borden. Lekker met pasta en sperziebonen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
pauwenhof zegt: