Recept
« Terug naar recepten
Amerikaanse chocolade pindakaastaart
PT90M
Amerikaanse chocolade pindakaastaart
Een heerlijk amerikaanse chocolade pindakaastaart recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amerikaanse chocolade pindakaastaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C). Vet de springvormen in.
Bereidingswijze
Klop de boter met de pindakaas romig. Klop de suiker erdoor. Voeg één voor één de eieren toe en klop door tot ieder ei goed is opgenomen. Roer het bakmeel met het zout door het beslag en klop vervolgens de karnemelk erdoor zodat de cake niet te droog wordt. Verdeel het beslag over de 3 vormen.
Bak de cakes ca. 25 minuten. Ze zijn gaar als een satéprikker, in de cake geprikt, er weer droog uitkomt. Laat de cakes op een rooster afkoelen.
Maak intussen de vulling:
Hak de chocolade in stukjes. Breng de room met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade er in smelten. Roer als laatste de pindakaas erdoor en laat de vulling afkoelen.
Stapel de cakes op elkaar, met tussen elke cake een laag vulling. Roer de ingrediënten voor het glazuur glad en bestrijk de boven- en zijkant van de taart ermee. Garneer de taart met cookies, pinda¿s en chocolade.
Serveertips
De taart wordt het lekkerst als je de vulling een nacht op laat stijven. Ook de cakes kun je een dag van tevoren bereiden.
- Je kunt, als je geen 3 springvormen hebt, ook 1 grote taart maken en deze in drie lagen snijden. Houd dan wel rekening met een langere baktijd (ca. 1 uur).
Bereidingswijze
Klop de boter met de pindakaas romig. Klop de suiker erdoor. Voeg één voor één de eieren toe en klop door tot ieder ei goed is opgenomen. Roer het bakmeel met het zout door het beslag en klop vervolgens de karnemelk erdoor zodat de cake niet te droog wordt. Verdeel het beslag over de 3 vormen.
Bak de cakes ca. 25 minuten. Ze zijn gaar als een satéprikker, in de cake geprikt, er weer droog uitkomt. Laat de cakes op een rooster afkoelen.
Maak intussen de vulling:
Hak de chocolade in stukjes. Breng de room met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade er in smelten. Roer als laatste de pindakaas erdoor en laat de vulling afkoelen.
Stapel de cakes op elkaar, met tussen elke cake een laag vulling. Roer de ingrediënten voor het glazuur glad en bestrijk de boven- en zijkant van de taart ermee. Garneer de taart met cookies, pinda¿s en chocolade.
Serveertips
De taart wordt het lekkerst als je de vulling een nacht op laat stijven. Ook de cakes kun je een dag van tevoren bereiden.
- Je kunt, als je geen 3 springvormen hebt, ook 1 grote taart maken en deze in drie lagen snijden. Houd dan wel rekening met een langere baktijd (ca. 1 uur).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dimphy zegt:
amira zegt:
Linda zegt:
Krista zegt: