Recept
« Terug naar recepten
Amerikaanse rijstkoekjes
PT35M
Amerikaanse rijstkoekjes
Een heerlijk amerikaanse rijstkoekjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Smakelijk meegenomen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amerikaanse rijstkoekjes te bereiden
Breng de melk aan de kook met vanillesuiker en zout. Voeg de rijstvlokken toe en laat onder deksel 6 à 8 minuten koken op zacht vuur. Splits de eieren, klop de eiwitten tot sneeuw. Meng de dooiers met de gesmolten boter, kaneel, gezeefde bloem en suiker en roer deze struif door de afgekoelde rijst. Spatel ook het eiwitsneeuw erdoor. Vorm met je handen platte koekjes van 1,5 cm dik. Bak ze in hete boter aan beide kanten goudbruin en wentel ze meteen na het bakken door de gemalen amandelen. Serveer met karamelsaus en peren uit blik.
Serveer de helft van de koekjes nu warm als dessert en stop de andere helft in een koekblik voor later.
Serveer de helft van de koekjes nu warm als dessert en stop de andere helft in een koekblik voor later.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
bobbeltje zegt: