KookJij

Amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal)

Een heerlijk amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 12 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikkefabita
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal) te bereiden

De eieren 8 à 10 minuten koken (hard), laten schrikken en pellen.
Elk ei met een nat mes in de lengte doormidden snijden.
Een klein stukje aan de onderkant eraf halen als het ei niet blijft "staan".
Over 2/3 deel van het ei een kartonnetje houden en over het opengebleven 1/3 deel wat paprikapoeder strooien (zie foto)
Nu het kartonnetje bij het andere uiteinde van het ei over 2/3 deel houden en het opengebleven 1/3 deel bestrooien met de peterselie.
Je hebt nu een ei met aan één kant rood (paprikapoeder), dan geel en wit (van het ei zelf) en dan groen (van de peterselei).
Leg elk ei op een amuselepel of soeplepel en elke lepel op een mooi bord. Zet het zoutvaatje op tafel (zie opm).

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit is de amuse van mijn 4-gangen menu voor de kerstprijsvraag.
Voor alle gangen heb ik alleen de verplichte ingrediënten: eieren/maïsmeel/peren/kaneel gebruikt en de toegestane zoals kruiden/suiker/zout/restje vlees/restje groente.
Daar er geen boter/olie enz. genoemd werden, heb ik die ook niet gebruikt.Later bleek dat dat wel mocht, maar toen was mijn menu al klaar. (zie daarom ook opm.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Graag gedaan.:);)
addie

addie zegt:
Fabita, die met gember lijkt me wel erg lekker. Bedankt voor je tips.
Kookgroet, Addie.
fabita

fabita zegt:
Gewoon een beetje mayo bijv. met wat uitgeperste knoflook, zout en peper en misschien wat tomatenketchup erdoor of mayo met een beetje gembersiroop gemengd, ook met zout en peper en als het te dik is, wat koffiemelk erdoor (gembersaus is mijn lievelingssaus) Gewoon wat je lekker vindt, want het ei is wel droog natuurlijk. Het hoeft niet veel te zijn. Geef dan de saus in een schaaltje erbij en niet direct over het ei want het is jammer als je de kleuren niet meer zou zien. En als iedereen je eenvoudige, maar kleurige creatie heeft bewonderd, dan kunnen ze wat saus over het ei lepelen voordat ze dit opeten. Ik ben nu maar wat aan het verzinnen hoor Addie, je kunt ook wat sherry door de mayo en tomatenketchup doen, gewoon kijken wat je lekker vindt. Gr:D
addie

addie zegt:
Hoi Fabita,
Wat voor een sausje zou je er graag bij gedaan hebben. Ben erg benieuwd.
Kookgroet, Addie.
fabita

fabita zegt:
Dank jullie wel. Wel lekkerder met een sausje of zo erbij, maar die heb ik voor de wedstrijd niet kunnen doen.:p
addie

addie zegt:
Hallo Flavia,

Een envoudig receptje wat er erg feestelijk uit ziet.
Kookgroetjes, Addie.:p
derbyke

derbyke zegt:
Het hapje ziet er al lekker uit ...goed gedacht :)