Dit is de amuse van mijn 4-gangen menu voor de kerstprijsvraag.
Voor alle gangen heb ik alleen de verplichte ingrediënten: eieren/maïsmeel/peren/kaneel gebruikt en de toegestane zoals kruiden/suiker/zout/restje vlees/restje groente.
Daar er geen boter/olie enz. genoemd werden, heb ik die ook niet gebruikt.Later bleek dat dat wel mocht, maar toen was mijn menu al klaar. (zie daarom ook opm.)
Recept
« Terug naar recepten
Amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal)
PT12M
Amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal)
Een heerlijk amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
12 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse: 4-kleurig lepeleitje (zie kookverhaal) te bereiden
De eieren 8 à 10 minuten koken (hard), laten schrikken en pellen.
Elk ei met een nat mes in de lengte doormidden snijden.
Een klein stukje aan de onderkant eraf halen als het ei niet blijft "staan".
Over 2/3 deel van het ei een kartonnetje houden en over het opengebleven 1/3 deel wat paprikapoeder strooien (zie foto)
Nu het kartonnetje bij het andere uiteinde van het ei over 2/3 deel houden en het opengebleven 1/3 deel bestrooien met de peterselie.
Je hebt nu een ei met aan één kant rood (paprikapoeder), dan geel en wit (van het ei zelf) en dan groen (van de peterselei).
Leg elk ei op een amuselepel of soeplepel en elke lepel op een mooi bord. Zet het zoutvaatje op tafel (zie opm).
Elk ei met een nat mes in de lengte doormidden snijden.
Een klein stukje aan de onderkant eraf halen als het ei niet blijft "staan".
Over 2/3 deel van het ei een kartonnetje houden en over het opengebleven 1/3 deel wat paprikapoeder strooien (zie foto)
Nu het kartonnetje bij het andere uiteinde van het ei over 2/3 deel houden en het opengebleven 1/3 deel bestrooien met de peterselie.
Je hebt nu een ei met aan één kant rood (paprikapoeder), dan geel en wit (van het ei zelf) en dan groen (van de peterselei).
Leg elk ei op een amuselepel of soeplepel en elke lepel op een mooi bord. Zet het zoutvaatje op tafel (zie opm).
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
addie zegt:
Wat voor een sausje zou je er graag bij gedaan hebben. Ben erg benieuwd.
Kookgroet, Addie.
fabita zegt:
fabita zegt: