Ik ben nou eenmaal een restjesfanaat. Mama's restjesdag was bij onze kinderen zeer geliefd.
Mijn man plaagt me weleens dat ik teveel eten bereid om maar veel restjes over te houden. Maar het is onze gewoonte om altijd zoveel eten klaar te maken dat er altijd wel een onverwachte gast aan tafel bij kan schuiven en dat zal ik nooit verleren.
Nu na de feestdagen een slanke restjesversie, maak er je eigen kleurenpalet van.
Recept
« Terug naar recepten
Amuse: Slank en kleurig
PT8M
Amuse: Slank en kleurig
Een heerlijk amuse: slank en kleurig recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse: Slank en kleurig te bereiden
De roomkaas wat losroeren met een vork en naar smaak zout/peper en fijngesneden kruiden toevoegen. Je kunt het ook pittiger maken met bijv. pikante paprikapoeder.
De groente die je gekozen hebt bijv. komkommer, wortel enz schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Als je ook ham gebruikt die ook fijnsnijden.
Vul nu het amuseglaasje in lagen met de groente zodat de kleuren leuk uitkomen. Als laatste de roomkaas als een bergje erop en eventueel met een klein stukje paprika versieren.
Heb je nog wat groente over, steek er dan bolletjes uit bijv. van de wortel en komkommer en prik die aan een prikker of steek een reepje paprika ook aan een prikker.
Garneer het glaasje met de prikkers.
De groente die je gekozen hebt bijv. komkommer, wortel enz schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Als je ook ham gebruikt die ook fijnsnijden.
Vul nu het amuseglaasje in lagen met de groente zodat de kleuren leuk uitkomen. Als laatste de roomkaas als een bergje erop en eventueel met een klein stukje paprika versieren.
Heb je nog wat groente over, steek er dan bolletjes uit bijv. van de wortel en komkommer en prik die aan een prikker of steek een reepje paprika ook aan een prikker.
Garneer het glaasje met de prikkers.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Nog een fijne zondag. Gr:p:D
derbyke zegt:
derbyke zegt: