Recept
« Terug naar recepten
Amuse trio van vis
PT30M
Amuse trio van vis
Een heerlijk amuse trio van vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse trio van vis te bereiden
Voorbereiding:
Was de komkommer en snijdt plakken over de lengte met een kaasschaaf. (de schil mag er om heen blijven)
Blancheer de gesneden komkommer en koel deze terug in ijswater.
Bak de coquilles in de sauteuse in ongeveer 4 minuten rondom lichtbruin en gaar.
Bak de Kabeljauwfilet, de zalmfilet, de poonfilet en de garnalen in een koekenpan tesamen gaar en blus af met een scheutje witte wijn.
Haal de vis uit de pan en doe dit in een keukenmachine, samen met de schelvislever en wat peper en zout uit de molen.
Mix het geheel tot een puree en voeg wat crème fraiche toe en mix nog even door elkaar.
Doe vervolgens de vispuree in een spuitzak en leg deze ongeveer een kwartier in de koelkast.
Doe de sneetjes witbrood in een broodrooster en steek daarna 8 rondjes uit m.b.v. de kookring.
Snijdt de gerookte zalmhaas in hele dunne plakjes
Opmaken:
Neem het driedelige amuse schaaltje en leg in het 1e deel wat geblancheerde komkommer met daarop twee coquilles per persoon. Garneer dit met een takje verse bieslook.
Leg in het 2e deel een rondje toast en spuit daarop wat vispuree. Leg daarop weer een rondje toast en spuit daarop ook wat vispuree. Garneer dit met fijngesneden bieslook.
Doe in het 3e deel een paar druppels sojasaus en leg daarin drie dungesneden plakjes gerookte zalmhaas
Garneer dit met wat kaviaar.
Was de komkommer en snijdt plakken over de lengte met een kaasschaaf. (de schil mag er om heen blijven)
Blancheer de gesneden komkommer en koel deze terug in ijswater.
Bak de coquilles in de sauteuse in ongeveer 4 minuten rondom lichtbruin en gaar.
Bak de Kabeljauwfilet, de zalmfilet, de poonfilet en de garnalen in een koekenpan tesamen gaar en blus af met een scheutje witte wijn.
Haal de vis uit de pan en doe dit in een keukenmachine, samen met de schelvislever en wat peper en zout uit de molen.
Mix het geheel tot een puree en voeg wat crème fraiche toe en mix nog even door elkaar.
Doe vervolgens de vispuree in een spuitzak en leg deze ongeveer een kwartier in de koelkast.
Doe de sneetjes witbrood in een broodrooster en steek daarna 8 rondjes uit m.b.v. de kookring.
Snijdt de gerookte zalmhaas in hele dunne plakjes
Opmaken:
Neem het driedelige amuse schaaltje en leg in het 1e deel wat geblancheerde komkommer met daarop twee coquilles per persoon. Garneer dit met een takje verse bieslook.
Leg in het 2e deel een rondje toast en spuit daarop wat vispuree. Leg daarop weer een rondje toast en spuit daarop ook wat vispuree. Garneer dit met fijngesneden bieslook.
Doe in het 3e deel een paar druppels sojasaus en leg daarin drie dungesneden plakjes gerookte zalmhaas
Garneer dit met wat kaviaar.