Recept
« Terug naar recepten
Amuse van biet en geitenkaas
PT40M
Amuse van biet en geitenkaas
Een heerlijk amuse van biet en geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cuisine culinaire Amsterdam
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse van biet en geitenkaas te bereiden
Was de bieten en snijd deze doormidden, maak er een inkeping in.
Leg ieder stuk biet in een stuk aluminiumfolie.
Druppel de balsamico over de inkepingen en vouw de pakketjes dicht.
Laat de bieten 25 minuten in een oven van 200 graden C.garen.
Verwijder de schil en snij de bietjes in kleine brunoise.
Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met zout en peper en marineer de bietbrunoise erin.
AFWERKING EN PRESENTATIE:
Leg een klein hoopje biet op een amuselepel.
Doe er een stukje geitenklaas op.
Leg de lepels onder de salamander en laat de kaas smelten en licht kleuren.
Blijf erbij want het kan snel gaan.
Laat de lepels iets afkoelen en leg er een sprietje bieslook op.
Dien op
Leg ieder stuk biet in een stuk aluminiumfolie.
Druppel de balsamico over de inkepingen en vouw de pakketjes dicht.
Laat de bieten 25 minuten in een oven van 200 graden C.garen.
Verwijder de schil en snij de bietjes in kleine brunoise.
Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met zout en peper en marineer de bietbrunoise erin.
AFWERKING EN PRESENTATIE:
Leg een klein hoopje biet op een amuselepel.
Doe er een stukje geitenklaas op.
Leg de lepels onder de salamander en laat de kaas smelten en licht kleuren.
Blijf erbij want het kan snel gaan.
Laat de lepels iets afkoelen en leg er een sprietje bieslook op.
Dien op
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Misschien wel, kom uit het limburgse (Roermond ).
Het recept moet je zeker proberen is heel erg lekker.
Fijne feestdagen:);)
m.v.g. Bert Allers
marry allers zegt:
Anacrea (Anneke) zegt:
Groetjes Anneke
bertal zegt:
Het klopt allemaal wat je schrijft, dus ik hoef daar niets meer aan toe te voegen.
Fijne feestdagen en succes:);)
m.v.g. Bert Allers
anacrea zegt:
Groetjes Anneke
bertal zegt:
Voor een mooi menu hoort een mooie amuse als binnenkomer.
En de tijd valt wel mee.
:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Een salamander is in een keuken onmisbaar, je kan er heel snel vlees in braden, warm houden tosti's maken enz.
:);)m.v.g. Bert Allers