Recept
« Terug naar recepten
Anak kaska antokko (afrikaans kip gerecht)
PT40M
Anak kaska antokko (afrikaans kip gerecht)
Een heerlijk anak kaska antokko (afrikaans kip gerecht) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Boek uit afrika
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Anak kaska antokko (afrikaans kip gerecht) te bereiden
Week de nasikruiden 10 minuten in warm water. Snijd de kipfilet in blokjes en braad deze in de olie. Snipper de ui en voeg dit aan de kipfilet toe. Voeg de tomatenpuree en nasikruiden toe. Ontdooi de spinazie in een aparte pan.Voeg de gekookte spinazie aan het kipmengsel toe. Doe de pindakaas erbij, de sambal en kerriepoeder. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Goed doorroeren, eventueel wat water toevoegen.
Boek uit afrika
Boek uit afrika
Bas zegt: