Recept
« Terug naar recepten
Ananas appel crumble
PT20M
Ananas appel crumble
Een heerlijk ananas appel crumble recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas appel crumble te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneelpoeder.Roer appel en ananas door elkaar.doe de bloem in een kom van een keukenmachine.voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop.Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken.Gebruik inplaats van een machine eventueel de vingertoppen van beide handen om bloem en boter te mengen.Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker erdoorheen.Smeer een ronde vuurvaste schaal dun in met boter.Leg de appel en ananasstukken in de schaal.Verdeel de deegkruimels over het fruit.bak deze crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.serveer warm.Lekker met een bolletje ijs.
gerry schenkelaars zegt: