Recept
« Terug naar recepten
Ananas-garnalensoep
PT30M
Ananas-garnalensoep
Een heerlijk ananas-garnalensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas-garnalensoep te bereiden
Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.Snijd de ananasin kleine stukjes.Haal het velletje van de knoflookteentjes.Snijd de tahoe in kleine blokjes.Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookpers boven de ui uit.Voeg de gember toe.roer ui,knoflook en gember door elkaar.Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.roer de blokjes tahoe,stukjes ananas,vissaus en ten slotte de peterselie en garnalen door de hete soep.Laat de soep niet meer koken.Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen zitten.Strooi er bieslook overheen.
Peter zegt:
Bedankt voor het recept mevrouw;)