Recept
« Terug naar recepten
Ananas halve maantjes met bosbessensaus
PT45M
Ananas halve maantjes met bosbessensaus
Een heerlijk ananas halve maantjes met bosbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas halve maantjes met bosbessensaus te bereiden
Houd enkele bosbessen achter voor de garnering.
Breng de suiker met het water en het vocht van de ananas aan de kook en kook dit tot een lichte stroop (niet kleuren!) Snijd de ananas in kleine stukjes en kook deze samen met de rozijnen in de stroop even mee. Laat dit dan afkoelen. Leg de bladerdeegplakken uit op een, licht met bloem bestrooid, werkvlak. Bestrijk de randen van de bladerdeegplakken met het losgeklopte ei. Leg in het midden van elke plak een hoopje van de ananas-rozijnen massa en druk het deeg bij de punten op elkaar. Steek hier nu met een gekartelde steker of een rond kommetje of glas, halve maantjes uit. Leg deze halve maantjes op bakpapier of een tefal bakplaat met een tussenruimte van 2 cm. Bestrijk ze met los-geklopt ei, laat het even rusten en bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 180oC. in ca. 8 tot 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn! In de geopende oven warm houden tot gebruik. In de tussentijd de bosbessen verwarmen in hun eigen vocht. Eventueel licht binden met allesbinder en ook warm houden tot gebruik. De halvemaantjes op voorverwarmde borden plaatsen en de bosbessensaus rondom gieten en garneren met poedersuiker.
Breng de suiker met het water en het vocht van de ananas aan de kook en kook dit tot een lichte stroop (niet kleuren!) Snijd de ananas in kleine stukjes en kook deze samen met de rozijnen in de stroop even mee. Laat dit dan afkoelen. Leg de bladerdeegplakken uit op een, licht met bloem bestrooid, werkvlak. Bestrijk de randen van de bladerdeegplakken met het losgeklopte ei. Leg in het midden van elke plak een hoopje van de ananas-rozijnen massa en druk het deeg bij de punten op elkaar. Steek hier nu met een gekartelde steker of een rond kommetje of glas, halve maantjes uit. Leg deze halve maantjes op bakpapier of een tefal bakplaat met een tussenruimte van 2 cm. Bestrijk ze met los-geklopt ei, laat het even rusten en bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 180oC. in ca. 8 tot 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn! In de geopende oven warm houden tot gebruik. In de tussentijd de bosbessen verwarmen in hun eigen vocht. Eventueel licht binden met allesbinder en ook warm houden tot gebruik. De halvemaantjes op voorverwarmde borden plaatsen en de bosbessensaus rondom gieten en garneren met poedersuiker.
banketbakker henny zegt: