Ik heb dit volgens het recept voor 4 personen opgegeven. Geef je er een ijsbolletje bij, dan kan het ook voor 6.
Ik heb ook een heel klein beetje honing bij de ananassap gedaan.
De cornflakes kunnen snel te bruin worden. Ik heb dit voor 2 personen gemaakt, voor ieder een eigen schaaltje. 15 minuten waren ruim voldoende in de oven.
Met geraspte kokos erover vóór het serveren is erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Ananas met cornflakes
PT20M
Ananas met cornflakes
Een heerlijk ananas met cornflakes recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
The best of Jamaica 1979
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananas met cornflakes te bereiden
Oven op 200°C.
Ananas afgieten en het sap uit het blik opvangen.
De schijven ananas over de bodem van een ondiepe ovenschaal verdelen en hiertussen de rozijnen plaatsen.
In een pannetje ananassap + reepje citroenschil en eventueel de rum aan de kook brengen. Laat dit 1 à 2 minuten met een deksel op de pan wat inkoken. Het moet wel vloeibaar blijven en siroopachtig. Vind je het te dun, dan mespuntje maïzena in heel klein beetje koud water oplossen en dit erbij gieten.
De citroenschil verwijderen en de siroop over de ananasschijven gieten.
In een pannetje de boter smelten (niet bruin laten worden) en snel de cornflakes erdoor roeren, zodat ze in aanraking komen met de boter.
Pannetje van het vuur halen en de cornflakes in een laagje over de ananasschijven verdelen.
Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten tot de cornflakes krokant en goudbruin zijn.
Verdeel het dessert over 4 bordjes en bestrooi met de kokos. Mooier is voor iedereen een eigen schaaltje.
Ananas afgieten en het sap uit het blik opvangen.
De schijven ananas over de bodem van een ondiepe ovenschaal verdelen en hiertussen de rozijnen plaatsen.
In een pannetje ananassap + reepje citroenschil en eventueel de rum aan de kook brengen. Laat dit 1 à 2 minuten met een deksel op de pan wat inkoken. Het moet wel vloeibaar blijven en siroopachtig. Vind je het te dun, dan mespuntje maïzena in heel klein beetje koud water oplossen en dit erbij gieten.
De citroenschil verwijderen en de siroop over de ananasschijven gieten.
In een pannetje de boter smelten (niet bruin laten worden) en snel de cornflakes erdoor roeren, zodat ze in aanraking komen met de boter.
Pannetje van het vuur halen en de cornflakes in een laagje over de ananasschijven verdelen.
Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 à 20 minuten tot de cornflakes krokant en goudbruin zijn.
Verdeel het dessert over 4 bordjes en bestrooi met de kokos. Mooier is voor iedereen een eigen schaaltje.