Recept
« Terug naar recepten
Ananascompote met meringuetopping
PT20M
Ananascompote met meringuetopping
Een heerlijk ananascompote met meringuetopping recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Loes Kemmings
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libellelekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananascompote met meringuetopping te bereiden
Verwarm de oven grill voor. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de citroen uit.
Breng het appelsap aan de kook met het citroensap en de honing. Voeg de ananas toe, laat even opkoken en haal van het vuur af. Verdeel de ananas over 4 vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.
Klopt het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop er lepel per lepel de suiker door, zodat je een mooi glanzende meringue krijgt.
Verdeel de meringue over de schaaltjes en zet ze ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de meringue mooi kleurt. Blijf wel in de buurt, het kan opeens snel gaan.
Laat het dessert eventjes afkoelen. Serveer warm tot lauw.
Breng het appelsap aan de kook met het citroensap en de honing. Voeg de ananas toe, laat even opkoken en haal van het vuur af. Verdeel de ananas over 4 vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.
Klopt het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop er lepel per lepel de suiker door, zodat je een mooi glanzende meringue krijgt.
Verdeel de meringue over de schaaltjes en zet ze ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de meringue mooi kleurt. Blijf wel in de buurt, het kan opeens snel gaan.
Laat het dessert eventjes afkoelen. Serveer warm tot lauw.