KookJij

Ananascompote met meringuetopping

Een heerlijk ananascompote met meringuetopping recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libellelekker.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananascompote met meringuetopping te bereiden

Verwarm de oven grill voor. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de citroen uit.

Breng het appelsap aan de kook met het citroensap en de honing. Voeg de ananas toe, laat even opkoken en haal van het vuur af. Verdeel de ananas over 4 vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen.

Klopt het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop er lepel per lepel de suiker door, zodat je een mooi glanzende meringue krijgt.

Verdeel de meringue over de schaaltjes en zet ze ongeveer 5 minuten onder de gril of tot de meringue mooi kleurt. Blijf wel in de buurt, het kan opeens snel gaan.

Laat het dessert eventjes afkoelen. Serveer warm tot lauw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst