KookJij

Ananashappers

Een heerlijk ananashappers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananashappers te bereiden

Uit de plakjes bladerdeeg 24 rondjes steken. Creme fraiche vermengen met custardpoeder en beetje zoetstof. Op ieder rondje bladerdeeg ½ tl crème fraiche mengsel leggen en hierop de ananas drukken. 20 minuten in een 225°C oven laten bakken. Na afkoelen een beetje poedersuiker eroverheen strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Hai Tania,
Na oliebollen deze ananashappers gemaakt. Lekker en makkelijk. Een prettige jaarwisseling en veel kookplezier in 2013.:):p
gea

gea zegt:
Klinkt verrukkelijk! Succes en eet smakelijk
slaatje

slaatje zegt:
Hartelijk dank voor jullie reacties. De saus gaat er aan tafel pas over heen maar de happers maak ik van te voren omdat ik ook kippen aan het spit moet hangen.Ik haal straks het bladerdeeg uit de vriezer en laat de perziken goed uitlekken en hup maken maar. Dus het is niet zo erg lang van te voren. Groetjes Gerda :p:p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Klopt Gea, saus liefst apart ofwel à la minuut erbij serveren. Bladerdeeg is op zijn best als het vers uit de oven komt en afgekoeld is.Fijn weekend allemaal :);):p
gea

gea zegt:
Soms........moet ik even beter lezen...Kan dus echt wel een paar uurtjes van te voren gemaakt worden. Lijkt me te gek met die warme saus....: zou ik wel aan tafel er over heen doen, anders wordt het bladerdeeg toch nog slap, denk ik...Eet smakelijk!!!!
gea

gea zegt:
Hoi Gerda, ik heb het een keer uitgeprobeerd. Ik vind toch dan het bladerdeeg de volgende dag niet zo lekker knapperig meer. Maar wellicht heeft iemand van onze andere gebruikers een gouden tip?????:):):)
slaatje

slaatje zegt:
Dit ga ik morgen maken maar even een vraagje; Is dit van te voren te maken of moet het direct gegeten worden. Ik wil er warme chocoladesaus over doen en als toetje presenteren. Groetjes Gerda :p:p:p
gea

gea zegt:
Had ik gedaan;););)
Tania

Tania zegt:
Ja lekker hè, lekker met ananas uit blik, maar nog lekkerder met verse ananas. :)
gea

gea zegt:
Tania, wat is dit lekker:p:p:p En zo eenvoudig te maken. Dank je wel voor dit recept!!!!
RosalyMarynn

RosalyMarynn zegt:
Erg lekker, it's fantastic. Ik denk dat ik het ook met mijn birthday ga uitdelen aan my friends. x Rosaly (NL: Roos/ Rosalie)
:);):p:D
anita43

anita43 zegt:
Lijkt mij ook lekker, ik neem ze mee naar mijn favo's:D
zwaantje1970

zwaantje1970 zegt:
Lijkt me lekker.
joanne

joanne zegt:
als ik de ingredienten heb ga ik het zeker weten gelijk maken.
lijkt me verukelijk:p
Tara

Tara zegt:
Ik heb het nog niet gemaakt maar lijkt me smakelijk:p:D:(:o:?:);)