Recept
« Terug naar recepten
Ananasijs op kaviaar van Tropicana Pineapple en Lime
PT30M
Ananasijs op kaviaar van Tropicana Pineapple en Lime
Een heerlijk ananasijs op kaviaar van tropicana pineapple en lime recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Valerie Bruyninckx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananasijs op kaviaar van Tropicana Pineapple en Lime te bereiden
Maak een crème anglaise: klop de suiker onder de eidooiers tot het een glad en witachtig mengsel vormt. Breng de mengeling aan de kook en giet de helft ervan over het eimengsel. Meng goed en giet alles weer in de kookpan. Verwarm zachtjes tot het een mooie saus wordt. Let op: de saus mag niet koken!
Laat afkoelen en giet in een ijsmachine (Paco-jet).
Voor de kaviaar van Tropicana, klop het alginaat onder de Tropicana Pineapple & Lime. Klop het chloride onder het water.
Laat het vruchtensap met het alginaat druppel per druppel in het water vallen en laat ongeveer 15 seconden rusten.
Haal de kleine balletjes eruit en leg ze in koud water.
Laat uitlekken en zet in de koelkast.
Verdeel de kaviaar over glazen of borden en leg er een bolletje ijs op. Versier de glazen of borden met ananasblokjes, limoenschil of een plakje gedroogd citrusfruit.
Laat afkoelen en giet in een ijsmachine (Paco-jet).
Voor de kaviaar van Tropicana, klop het alginaat onder de Tropicana Pineapple & Lime. Klop het chloride onder het water.
Laat het vruchtensap met het alginaat druppel per druppel in het water vallen en laat ongeveer 15 seconden rusten.
Haal de kleine balletjes eruit en leg ze in koud water.
Laat uitlekken en zet in de koelkast.
Verdeel de kaviaar over glazen of borden en leg er een bolletje ijs op. Versier de glazen of borden met ananasblokjes, limoenschil of een plakje gedroogd citrusfruit.