Recept
« Terug naar recepten
Angus in bladerdeeg
PT60M
Angus in bladerdeeg
Een heerlijk angus in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de grote Larouisse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Angus in bladerdeeg te bereiden
Neem het vlees 4 uur vooraf uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Strijk het vlees in met olijfolie van eers¬te persing en bruin het snel, op fel vuur.
Leg het op de bak-plaat en laat het 10 minuten in de oven braden. Draai het om.
Giet het bakvet weg en laat het vlees afkoelen.
Verlaag emperatuur van de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit in de vorm van een rechthoek.
Prik er gaatjes in. Leg het afgekoelde vlees in het midden van het deeg, sla de randen op en maak alles met uw vingers dicht. Leg de pastei op een bakplaat, met de vouwen naar onderen.
Laat alles enkele minuten in de koelkast staan.
Strijk het deeg daarna n met eigeel dat u met een paar druppels water hebt los-geklopt.
Schuif de plaat in de oven en laat de pastei 15 minuten bakken.
Bewaar het vlees 10 minuten onder alumi-niumfolie.
Snijd de wortelen in staafjes en de prei in stuk¬ken.
Kook ze afzonderlijk gedurende 2 minuten.
Vervang het water door 1 eetlepel zoete olijfolie.
Verwarm 1 eetlepel zoete olijfolie in een derde pannetje voor de rapen, en een ander voor de uien.
Verhoog de temperatuur en bedek de groenten met water.
Doe 2 theelepels griessuiker in elk pan-netje en laat op zacht vuur koken tot het vocht verdampt is.
De saus:
laat de gesnipperde ui in 2 eetlepels olijfolie mals worden. Doe de bouillon erbij, laat inkoken, voeg de sherry toe, laat opnieuw inkoken. Doe de saus ten slotte door de puntzeef.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Strijk het vlees in met olijfolie van eers¬te persing en bruin het snel, op fel vuur.
Leg het op de bak-plaat en laat het 10 minuten in de oven braden. Draai het om.
Giet het bakvet weg en laat het vlees afkoelen.
Verlaag emperatuur van de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit in de vorm van een rechthoek.
Prik er gaatjes in. Leg het afgekoelde vlees in het midden van het deeg, sla de randen op en maak alles met uw vingers dicht. Leg de pastei op een bakplaat, met de vouwen naar onderen.
Laat alles enkele minuten in de koelkast staan.
Strijk het deeg daarna n met eigeel dat u met een paar druppels water hebt los-geklopt.
Schuif de plaat in de oven en laat de pastei 15 minuten bakken.
Bewaar het vlees 10 minuten onder alumi-niumfolie.
Snijd de wortelen in staafjes en de prei in stuk¬ken.
Kook ze afzonderlijk gedurende 2 minuten.
Vervang het water door 1 eetlepel zoete olijfolie.
Verwarm 1 eetlepel zoete olijfolie in een derde pannetje voor de rapen, en een ander voor de uien.
Verhoog de temperatuur en bedek de groenten met water.
Doe 2 theelepels griessuiker in elk pan-netje en laat op zacht vuur koken tot het vocht verdampt is.
De saus:
laat de gesnipperde ui in 2 eetlepels olijfolie mals worden. Doe de bouillon erbij, laat inkoken, voeg de sherry toe, laat opnieuw inkoken. Doe de saus ten slotte door de puntzeef.