KookJij

Anjouduif met maïsblini en een saus van citroentijm

Een heerlijk anjouduif met maïsblini en een saus van citroentijm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: saison
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Anjouduif met maïsblini en een saus van citroentijm te bereiden

Braad 4 duifjes met wat peper en zout in boter aan, laat ze gedurende 5 minuten verder garen in de oven van 200°C, verpak ze met wat citroentijm in aluminiumfolie

Blus de braadpan met de wijn, voeg de glace en de karkassen toe en laat 10 minuten zachtjes trekken. Voeg de tijm toe, laat inkoken tot 2 dl, voeg dan de citroenmelisse toe en laat nog 5 minuten trekken. Zeef de saus en monteer met enkele klontjes ijskoude boter.

Blancheer de aardappelbrunoise, laat uitdampen en verkruimel met een garde zodat er nog stukjes in blijven. Vermeng met de overige ingrediënten en breng op smaak. Laat tenminste een uur in de koelkast rusten. Bak er met behulp van twee eetlepels kleine koekjes in heet ganzenvet van.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst