Recept
« Terug naar recepten
Anti-griepbouillon
PT30M
Anti-griepbouillon
Een heerlijk anti-griepbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
esje26
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Anti-griepbouillon te bereiden
Snijd de ui in tweeen. Steek de kruidnagels in de laurierbladeren. Breng het water aan de kook met de bouillonblokjes. Voeg dan alle kruiden toe en de knoflookteentjes. Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Zeef daarna de soep, en drink de bouillon zo heet mogelijk. Eventueel kan je de overgebleven knoflook en ui (en als je er tegen kan de peperes) fijn maken in de foodprosessor, en weer toevoegen aan de bouillon. De bouillon wordt dan nog kruidiger en pittiger waardoor je flink gaat zweten, en dit weer gunstig is tegen de griep.
yvonne zegt: