Recept
« Terug naar recepten
Antilliaans ijs
PT45M
Antilliaans ijs
Een heerlijk antilliaans ijs recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
ijsrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antilliaans ijs te bereiden
Wel de rozijnen in een kommetje met 1 glaasje rum
Breng de melk aan de kook
Doe intussen de eidooiers, de suiker en de maïzena in een kom en klop tot het mengsel een bijna wit lint vormt
Voeg langzaam en onder voortdurend kloppen de warme melk aan dit mengsel toe
Voeg de vanille-essence toe en laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken tot het dik wordt
Laat de massa afkoelen en voeg de afgegoten rozijnen en 1 glaasje rum toe
Roer de massa goed door en doe hem in de ijsmachine
Breng de melk aan de kook
Doe intussen de eidooiers, de suiker en de maïzena in een kom en klop tot het mengsel een bijna wit lint vormt
Voeg langzaam en onder voortdurend kloppen de warme melk aan dit mengsel toe
Voeg de vanille-essence toe en laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken tot het dik wordt
Laat de massa afkoelen en voeg de afgegoten rozijnen en 1 glaasje rum toe
Roer de massa goed door en doe hem in de ijsmachine
bametz-saffrie zegt:
Het is al een tijdje geleden en intussen heb je al een oplossing gevonden voor een ijsmachine. Ik heb er ook geen, maar doe het mengsel altijd in een oude doos van ijs en leg het in de vriezer. Om de 2 uur ff doorspatelen en glad strijken en je ziet vanzelf wel of het voldoende is opgesteven en gemengd.
:D