Recept
« Terug naar recepten
Antwerpse husselpot
PT60M
Antwerpse husselpot
Een heerlijk antwerpse husselpot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antwerpse husselpot te bereiden
Snijd het vlees in blokjes, kruid het en braad het samen met de saucijsjes.
Snijd de ui en bak die mee.
Schenk het bier in de pan, voeg het bouillonpoeder toe en laat het geheel 20 minuten stoven.
Snipper intussen de kool en kook de aardappelen.
Laat de koolsnippers op het vlees mee stoven.
Leg de aardappelen op de kool en 'hussel' alles voorzichtig.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het gerecht met een flink glas bier.
Snijd de ui en bak die mee.
Schenk het bier in de pan, voeg het bouillonpoeder toe en laat het geheel 20 minuten stoven.
Snipper intussen de kool en kook de aardappelen.
Laat de koolsnippers op het vlees mee stoven.
Leg de aardappelen op de kool en 'hussel' alles voorzichtig.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het gerecht met een flink glas bier.