KookJij

Anzac Biscuits

Een heerlijk anzac biscuits recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 70 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Anzac Biscuits te bereiden

1. Je verwarmt de oven voor op 180 graden C / 375 graden F
2. Je legt bakpapier op een bakplaat
3. Je doet alle droge ingrediënten in een grote kom, dus: bloem, suiker, havermout, kokos
4. Je doet de boter en stroop in een sauspannetje en verwarmt het op het gasstel tot het één samengesmolten, vloeibaar geheel is.
5. In een kleine kom doe je het zuiveringszout en het kokend water door elkaar.
6. Je doet het zout/water mengsel van 5 in het sauspannetje met boter en stroop, goed roeren!
7. Je doet de inhoud van het sauspannetje bij de droge ingrediënten in de grote kom.
8. Goed mixen.
9. Je doet theelepels van het deeg op de bakplaat, met genoeg plek ertussen. Het deeg zet goed uit, dus zorg dat je genoeg ruimte hebt.
10. 12 minuten bakken, of tot ze goudbruin zijn.
11. Uit de oven halen en even op de plaat/ het papier te laten koelen, dan de koekjes op een afkoelrekje leggen.

Mijn kookverhaal (Robin .)

Voor het eerst gemaakt als internationaal recept voor een project op school. Een grote hit! Ik mocht meteen het recept uit gaan delen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

irethr

irethr zegt:
Zuiveringszout is te verkrijgen bij de betere natuurwinkel, maar ook te vinden op internet.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Zuiveringszout? Waar koop je het?:D