Recept
« Terug naar recepten
Aparte pizza calzone
PT60M
Aparte pizza calzone
Een heerlijk aparte pizza calzone recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aparte pizza calzone te bereiden
-Maak het pizzadeeg zoals vermeld op de verpakking.
-Rol het deeg uit tot 4 dunne bodems met een doorsnede van 20 cm.
-Beleg 2 bodems met de gesnipperde ui en de geraspte kaas.
-Leg de andere 2 bodems erbovenop en plak de randjes goed dicht met een beetje water.
-Bak de kipfilet een beetje aan en doe de paprika en champignons erbij.
-Doe het blik tomatenstukjes met sap erbij.
-Kruid met peper en zout en doe de mais erbij.
-Verdeel het kipmengsel over de helft van de bodems, bestrooi met de oregano en vouw ze dubbel zodat het kipmengsel opgesloten zit.
-Zorg dat de randen goed sluiten.
-Bestrooi ze met de mozzarrela en bak ze in een voorverwarmde oven van 180C tot het deeg bruin word en de kaas gesmolten is (duurt ongeveer 20 min.).
-Rol het deeg uit tot 4 dunne bodems met een doorsnede van 20 cm.
-Beleg 2 bodems met de gesnipperde ui en de geraspte kaas.
-Leg de andere 2 bodems erbovenop en plak de randjes goed dicht met een beetje water.
-Bak de kipfilet een beetje aan en doe de paprika en champignons erbij.
-Doe het blik tomatenstukjes met sap erbij.
-Kruid met peper en zout en doe de mais erbij.
-Verdeel het kipmengsel over de helft van de bodems, bestrooi met de oregano en vouw ze dubbel zodat het kipmengsel opgesloten zit.
-Zorg dat de randen goed sluiten.
-Bestrooi ze met de mozzarrela en bak ze in een voorverwarmde oven van 180C tot het deeg bruin word en de kaas gesmolten is (duurt ongeveer 20 min.).