Recept
« Terug naar recepten
Aperitiefhapjes
PT60M
Aperitiefhapjes
Een heerlijk aperitiefhapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aperitiefhapjes te bereiden
Gerookt zalmbroodje met peterseliebeleg
Benodigdheden voor 16 stuks
80 gr zachte boter
2 eetlepels peterselie, gehakte
sap van ¼ citroen
4 sneedjes bruin of witbrood
4 sneetjes gerookte zalm
peper en zout
Meng de boter met peterselie en citroensap en kruid het met peper en zout. Maak de sneetjes brood plat, met behulp van een deegrol. Beleg het brood met een dun laagje kruidenboter wat u zojuist gemengd heeft en leg er daarna een sneetje zalm op. Stapel de sneetjes op elkaar, zodat u verschillende lagen krijgt. Verpak het goed en leg het in de koelkast, voordat het opgediend wordt. Snij het daarna in blokjes of driehoekjes.
------
Gevulde dadels
Benodigdheden
dadels
kruidenkaas
halve okkernoten
Ontpit de dadels en spuit de kruidenkaas erin. Versier ze daarna met een okkernoot. Serveer de dadels koel.
------
Gevulde lychees met zalm
Benodigdheden voor 24 stuks
1 blik zalm van ongeveer 200 gr
1 blik lychees
50 gr gerookte zalm in dunne sneetjes
sprietjes bieslook
1/8 lt room
druppels citroensap
½ koffielepel sterke mosterd
½ koffielepel zachte kerrie
1 koffielepel dille
kappertjes
Laat de zalm uitlekken en verwijder de graten en velletjes. Klop de room lichtjes op en vermeng samen met de kruiden onder de zalm. Snijd de zalm in reepjes van 3 tot 8 centimeter. Dep de lychees droog en vul de holtes op met het zalmmengsel. Omwikkel de gevulde lychees met een reepje zalm en steek vast met een prikker. Aan het eind van de prikker komt een kappertje en plaats het hapje dan goed afgedekt in de koelkast, ongeveer 2 uur lang.
-------
Gevulde soesjes
Voor de soesjes bestaan verschillende vullingen. Maak kleine soesjes klaar, snijd de bodem open en spuit de vulling erin.
De volgende vullingen zijn voor 8 soesjes:
Benodigdheden
50 gr roquefort
50 gr zachte boter
1 eetlepel smeerkaas
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngehakt bieslook
1 mespunt paprika
Plet de kaas en meng het met boter en smeerkaas en roer de kruiden erdoor heen.
----------
Benodigdheden
200 gr camembert
paprikapoeder
75 gr zachte boter
1 ui fijngesnipperd
3-4 eetlepels yoghurt
peper
Haal de korst van de camembert eraf en meng het met de boter. Meng er de ui door en breng op smaak met paprikapoeder en peper. Roer daarna de yoghurt erdoor.
------------
Benodigdheden
1 avocado (rijp)
½ koffielepel citroensap
peper en zout
knoflookpoeder
1 eetlepel smeerkaas
1 sjalotje fijngesnipperd
fijngesnipperde dragon
2 eetlepels stijfgeklopte room
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd het in stukjes. Meng het vruchtvlees met het citroensap, sjalot en smeerkaas. Breng op smaak met de kruiden en roer de room erdoor.
-----------
Hamvlinders met kruidenkaas
Benodigdheden voor ongeveer 30 stuks
ongeveer 200 gr kruidenroomkaas
¼ licht geblancheerde rode paprika
6 langwerpige sneden gekookte ham
ongeveer 30 zoute vlinderkoekjes of ronde koekjes
selderblaadjes of munt
peper
tabasco
Breng de kruidenkaas op smaak met enkele drup¬pels tabasco en peper. Snijd de paprika in reepjes. Besmeer de ham met de kruidenkaas en leg 1/3 van de paprikareepjes over de breedte in het midden. Rol de ham op aan de beide korte kanten naar het midden toe en wikkel de rolletjes stevig in plasticfolie. Laat minimum 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd de rolletjes in schijfjes. Presenteer op de zoute vlinderkoekjes of de ronde koekjes. Versier met een blaadje munt of selder.
De gekookte ham kunt u vervangen door gerookte zalm.
--------------
Hapje met gerookte forel
Benodigdheden
50 gr gerookte forel
2 eetlepels smeerkaas
sap van ½ citroen
bieslooksprietjes
dilletakjes
Snijd de forel zeer fijn. Meng met het kaasroom¬ mengsel, het citroensap en het gesnipperd bies¬ look. Dien op in likeurglaasjes, versierd met sprietjes bieslook en een takje dille.
------------
Kaas-appelhapje
Benodigdheden
1 tot 2 sneden kaas met dovenetel of mierikswortel van Î cm dik
2 jonagoldappels
kleine tros blauwe druiven
citroensap
houten prikkers
Haal de korst van de kaas. Was de appels en druiven en verwijder het klokhuis van de appels. Snijd de appels en de kaas in blokjes. Doop de appel¬blokjes even door het citroensap. Snijd de drui¬ven in twee. Prik op ieder blokje kaas een stukje appel en een halve druif.
Benodigdheden voor 16 stuks
80 gr zachte boter
2 eetlepels peterselie, gehakte
sap van ¼ citroen
4 sneedjes bruin of witbrood
4 sneetjes gerookte zalm
peper en zout
Meng de boter met peterselie en citroensap en kruid het met peper en zout. Maak de sneetjes brood plat, met behulp van een deegrol. Beleg het brood met een dun laagje kruidenboter wat u zojuist gemengd heeft en leg er daarna een sneetje zalm op. Stapel de sneetjes op elkaar, zodat u verschillende lagen krijgt. Verpak het goed en leg het in de koelkast, voordat het opgediend wordt. Snij het daarna in blokjes of driehoekjes.
------
Gevulde dadels
Benodigdheden
dadels
kruidenkaas
halve okkernoten
Ontpit de dadels en spuit de kruidenkaas erin. Versier ze daarna met een okkernoot. Serveer de dadels koel.
------
Gevulde lychees met zalm
Benodigdheden voor 24 stuks
1 blik zalm van ongeveer 200 gr
1 blik lychees
50 gr gerookte zalm in dunne sneetjes
sprietjes bieslook
1/8 lt room
druppels citroensap
½ koffielepel sterke mosterd
½ koffielepel zachte kerrie
1 koffielepel dille
kappertjes
Laat de zalm uitlekken en verwijder de graten en velletjes. Klop de room lichtjes op en vermeng samen met de kruiden onder de zalm. Snijd de zalm in reepjes van 3 tot 8 centimeter. Dep de lychees droog en vul de holtes op met het zalmmengsel. Omwikkel de gevulde lychees met een reepje zalm en steek vast met een prikker. Aan het eind van de prikker komt een kappertje en plaats het hapje dan goed afgedekt in de koelkast, ongeveer 2 uur lang.
-------
Gevulde soesjes
Voor de soesjes bestaan verschillende vullingen. Maak kleine soesjes klaar, snijd de bodem open en spuit de vulling erin.
De volgende vullingen zijn voor 8 soesjes:
Benodigdheden
50 gr roquefort
50 gr zachte boter
1 eetlepel smeerkaas
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngehakt bieslook
1 mespunt paprika
Plet de kaas en meng het met boter en smeerkaas en roer de kruiden erdoor heen.
----------
Benodigdheden
200 gr camembert
paprikapoeder
75 gr zachte boter
1 ui fijngesnipperd
3-4 eetlepels yoghurt
peper
Haal de korst van de camembert eraf en meng het met de boter. Meng er de ui door en breng op smaak met paprikapoeder en peper. Roer daarna de yoghurt erdoor.
------------
Benodigdheden
1 avocado (rijp)
½ koffielepel citroensap
peper en zout
knoflookpoeder
1 eetlepel smeerkaas
1 sjalotje fijngesnipperd
fijngesnipperde dragon
2 eetlepels stijfgeklopte room
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd het in stukjes. Meng het vruchtvlees met het citroensap, sjalot en smeerkaas. Breng op smaak met de kruiden en roer de room erdoor.
-----------
Hamvlinders met kruidenkaas
Benodigdheden voor ongeveer 30 stuks
ongeveer 200 gr kruidenroomkaas
¼ licht geblancheerde rode paprika
6 langwerpige sneden gekookte ham
ongeveer 30 zoute vlinderkoekjes of ronde koekjes
selderblaadjes of munt
peper
tabasco
Breng de kruidenkaas op smaak met enkele drup¬pels tabasco en peper. Snijd de paprika in reepjes. Besmeer de ham met de kruidenkaas en leg 1/3 van de paprikareepjes over de breedte in het midden. Rol de ham op aan de beide korte kanten naar het midden toe en wikkel de rolletjes stevig in plasticfolie. Laat minimum 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd de rolletjes in schijfjes. Presenteer op de zoute vlinderkoekjes of de ronde koekjes. Versier met een blaadje munt of selder.
De gekookte ham kunt u vervangen door gerookte zalm.
--------------
Hapje met gerookte forel
Benodigdheden
50 gr gerookte forel
2 eetlepels smeerkaas
sap van ½ citroen
bieslooksprietjes
dilletakjes
Snijd de forel zeer fijn. Meng met het kaasroom¬ mengsel, het citroensap en het gesnipperd bies¬ look. Dien op in likeurglaasjes, versierd met sprietjes bieslook en een takje dille.
------------
Kaas-appelhapje
Benodigdheden
1 tot 2 sneden kaas met dovenetel of mierikswortel van Î cm dik
2 jonagoldappels
kleine tros blauwe druiven
citroensap
houten prikkers
Haal de korst van de kaas. Was de appels en druiven en verwijder het klokhuis van de appels. Snijd de appels en de kaas in blokjes. Doop de appel¬blokjes even door het citroensap. Snijd de drui¬ven in twee. Prik op ieder blokje kaas een stukje appel en een halve druif.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
Harry Löhr, KookJij.nl
J. zegt: