Verrassend eenoudig en super lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kipfilet met briesaus
PT45M
Gevulde kipfilet met briesaus
Feestje? Dan is dit kiprecept echt een topper! Kipfilet gevuld met spinazie
en zalm, overgoten met een frisse briesaus en geserveerd met nieuwe
aardappeltjes en eventueel asperges . ( groene)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kipfilet met briesaus te bereiden
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur.
- Maak op smaak af met wat zout en peper.
- Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt. Bestrooi deze naar smaak met wat zout en peper. Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op.
- Zet de kipfilets stevig vast met een prikker.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 min gaar.
- Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie.
- Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe. Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus. Maak de saus glad met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de saus apart.
- Heerliijk om met witte asperges te sereren in het seizoen, maar ook lekker met de groene variant en gebakken krieljes.