Recept
« Terug naar recepten
Apfelstrudel met appelijs
PT40M
Apfelstrudel met appelijs
Een heerlijk apfelstrudel met appelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Apfelstrudel met appelijs te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de apfelstrudel er in om te ontdooien(20 minuten).Was de appel,snijd hem door de helft,verwijder het klokhuis en pitjes en rasp een 1/2 appel,ongeschild in fijne lange sliertjes.De andere helft snijdt u in hele dunne schijfjes.Meng de appelsliertjes door het slagroomijs.neem de apfelstrudel uit de oven en snijd hem in plakjes,terwijl hij nog warm is.Leg de plakjes op de borden.Bestrooi ze met poedersuiker.Maak af met bolletjes appelijs die u op de appelschijfjes legt.
Ayse Y zegt:
Gemakkelijk en nog lekker ook:):p