Recept
« Terug naar recepten
Appel- abrikozenmoes
PT45M
Appel- abrikozenmoes
Een heerlijk appel- abrikozenmoes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel- abrikozenmoes te bereiden
-de appels schillen en in blokjes snijden
-de abrikoos in hele kleine blokjes snijden
-een pan opzetten met een bodempje water
-als het water kookt de suiker en kaneel erin oplossen
-de abrikoos als eerste in de pan doen en dan de appels erboven op
-vuur zacht zetten en alles even kort doorroeren
-op laag vuur gaar laten worden tot je moes hebt of als je het lekkerder vind; compote (dan van het vuur halen als de appel nog niet helemaal moes is)
-goed doorroeren en klaar!
-de abrikoos in hele kleine blokjes snijden
-een pan opzetten met een bodempje water
-als het water kookt de suiker en kaneel erin oplossen
-de abrikoos als eerste in de pan doen en dan de appels erboven op
-vuur zacht zetten en alles even kort doorroeren
-op laag vuur gaar laten worden tot je moes hebt of als je het lekkerder vind; compote (dan van het vuur halen als de appel nog niet helemaal moes is)
-goed doorroeren en klaar!