Recept
« Terug naar recepten
Appel ananas salade
PT30M
Appel ananas salade
Een heerlijk appel ananas salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de kooktip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel ananas salade te bereiden
Zet een zeef op een steelpan en giet de inhoud van het blik ananas er in.
Laat de ananas uitlekken en zet daarna de zeef met ananas opzij (op een bord).
Roer - in een kopje - de maïzena met een beetje ananassap tot een glad papje.
Giet het maïzenapapje bij het ananassap en breng het ananassap al roerend aan de kook.
Blijf roeren tot het ananassap een dikke saus geworden is, zet daarna de hittebron uit en laat de saus in de steelpan afkoelen.
Intussen:
Pak een schaal (waar straks alles in past) en doe het citroensap er in.
Snijd de appels - één voor één - in vier parten, verwijder het kroontje en het klokhuis en snijd de appelparten in blokjes (zo'n beetje zo groot als de ananasstukjes).
Tips om verkleuren van de appel te voorkomen:
Gebruik een roestvrijstalen mes (sommige aardappelschilmesjes zijn van ijzer, het lemmet is donker en glimt niet)
Snijd niet meteen alle appels in parten, snijd ze één voor één klein.
Doe - tijdens het snijden - steeds een portie blokjes in de schaal met het citroensap en schep de inhoud van de schaal even om.
Verder (als de appels gesneden zijn en de ananassaus afgekoeld is):
Klop de fritessaus door de ananassaus en schep het mengsel daarna bij de appelblokjes in de schaal.
Doe de ananasstukjes en de peterselie ook in de schaal en schep de salade om tot al het fruit met de saus bedekt is.
Proef de salade en breng hem - alleen als dat nodig is - op smaak met suiker.
Dek de salade af en zet hem tot gebruik in de koelkast. Serveer 'm koud.
Laat de ananas uitlekken en zet daarna de zeef met ananas opzij (op een bord).
Roer - in een kopje - de maïzena met een beetje ananassap tot een glad papje.
Giet het maïzenapapje bij het ananassap en breng het ananassap al roerend aan de kook.
Blijf roeren tot het ananassap een dikke saus geworden is, zet daarna de hittebron uit en laat de saus in de steelpan afkoelen.
Intussen:
Pak een schaal (waar straks alles in past) en doe het citroensap er in.
Snijd de appels - één voor één - in vier parten, verwijder het kroontje en het klokhuis en snijd de appelparten in blokjes (zo'n beetje zo groot als de ananasstukjes).
Tips om verkleuren van de appel te voorkomen:
Gebruik een roestvrijstalen mes (sommige aardappelschilmesjes zijn van ijzer, het lemmet is donker en glimt niet)
Snijd niet meteen alle appels in parten, snijd ze één voor één klein.
Doe - tijdens het snijden - steeds een portie blokjes in de schaal met het citroensap en schep de inhoud van de schaal even om.
Verder (als de appels gesneden zijn en de ananassaus afgekoeld is):
Klop de fritessaus door de ananassaus en schep het mengsel daarna bij de appelblokjes in de schaal.
Doe de ananasstukjes en de peterselie ook in de schaal en schep de salade om tot al het fruit met de saus bedekt is.
Proef de salade en breng hem - alleen als dat nodig is - op smaak met suiker.
Dek de salade af en zet hem tot gebruik in de koelkast. Serveer 'm koud.
Jannie zegt: