Recept
« Terug naar recepten
Appel broodpudding
PT120M
Appel broodpudding
Een heerlijk appel broodpudding recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
janice dijkema
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
boek; dessert recept is aangepast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel broodpudding te bereiden
Schil de appels en verwijder de kern. Snijd de appels in plakjes. Besmeer het brood aan bijde kanten met boter. En snijd ze in 4 driehoekjes.
Strooi suiker over de bodem van een 20 bij 15 (bij min. 6) ovenschaaltje. Leg hier de plakjes appel op.
Besprenkel dit met rum.
Klop de eieren met een gewenste hoeveelheid suiker schuimig. Ik heb het aangevuld in een maatbeker tot 250 ml.
Dan voeg je 2 tl kaneel en 4 druppels vanilleessence toe. goed kloppen!
Verdeel de driehoekjes brood over de appels. Schenk hier voorzichtig het eimengsel over.
Omwikkel de ovenschaal met plasticfolie, druk voorzichtig het brood plat, als dit uitstak. zodat alles lekker week wordt. maar pas op dat je niet met de vloeistof morst!
Zet dit een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden C
En bak 35 min. strooi er dan nog wat suiker overheen en bak nog 5 min.
Strooi suiker over de bodem van een 20 bij 15 (bij min. 6) ovenschaaltje. Leg hier de plakjes appel op.
Besprenkel dit met rum.
Klop de eieren met een gewenste hoeveelheid suiker schuimig. Ik heb het aangevuld in een maatbeker tot 250 ml.
Dan voeg je 2 tl kaneel en 4 druppels vanilleessence toe. goed kloppen!
Verdeel de driehoekjes brood over de appels. Schenk hier voorzichtig het eimengsel over.
Omwikkel de ovenschaal met plasticfolie, druk voorzichtig het brood plat, als dit uitstak. zodat alles lekker week wordt. maar pas op dat je niet met de vloeistof morst!
Zet dit een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden C
En bak 35 min. strooi er dan nog wat suiker overheen en bak nog 5 min.
Mijn kookverhaal (janice dijkema)
Een erg vullend maar heel lekker toetje!