Recept
« Terug naar recepten
Appel-gemberzandtaart
PT55M
Appel-gemberzandtaart
Een heerlijk appel-gemberzandtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appel-gemberzandtaart te bereiden
1. Beboter een ronde bakvorm ( 20 cm) licht en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de bloem met het maïszetmeel en de tafelsuiker in een grote kom; werk de margarine erdoor. Roer het eiwit erdoor en voeg beetje voor beetje sap toe tot het deeg begint te binden (of mix alle ingrediënten tot een bal). Zet het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast.
2. Rol op een met bloem bestrooid oppervlak ¾ deeg uit tot een lap die groot genoeg is om de bodem en randen van de voorbereide vorm te bekleden.
3. Verspreid de appel-gembervulling over de bodem en vouw de deegrand over de vulling heen. Bestrijk de rand met een klein beetje water.
4. Rol het resterende deeg uit tot een cirkel met een doorsneden van 20 cm. Leg de ronde lap over de vulling. Druk de randen aan, zodat ze goed sluiten.
5. Bak de taart in de oven (180-190 °C; stand 4) ca. 40 minuten of tot ze lichtbruin is. Laat afkoelen op het rooster. Vermeng de gezeefde poedersuiker met het kaneel en bestrooi daarmee de taart.
2. Rol op een met bloem bestrooid oppervlak ¾ deeg uit tot een lap die groot genoeg is om de bodem en randen van de voorbereide vorm te bekleden.
3. Verspreid de appel-gembervulling over de bodem en vouw de deegrand over de vulling heen. Bestrijk de rand met een klein beetje water.
4. Rol het resterende deeg uit tot een cirkel met een doorsneden van 20 cm. Leg de ronde lap over de vulling. Druk de randen aan, zodat ze goed sluiten.
5. Bak de taart in de oven (180-190 °C; stand 4) ca. 40 minuten of tot ze lichtbruin is. Laat afkoelen op het rooster. Vermeng de gezeefde poedersuiker met het kaneel en bestrooi daarmee de taart.
Yvonne zegt:
De passievruchtenmoes maak je zelf door één passievrucht te pureren. En de geconfijte gemberwortel kun je gewoon bij de supermarkt komen (bakproducten)!