Recept
« Terug naar recepten
Appel-genoisetaart
PT60M
Appel-genoisetaart
Een heerlijk appel-genoisetaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Appel-genoisetaart te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een taartvorm van 18 cm doorsnee en 5 cm diepte met bakpapier. Vet het papier met boter in en bestrooi het met bloem.
2. Snijd twee appels in halve ringen. Smelt in een kleine koekenpan de boter en vanillesuiker en laat de suiker bruin worden. Voeg de plakjes appel toe en bak ze in 1 minuut op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Zet ze apart en laat ze afkoelen.
3. Leg de afgekoelde plakjes appel dakpansgewijs in de taartvorm. Snijd de derde appel in kleine blokjes. Doe nog wat boter in de pan met de rest van de boter en suiker en bak de stukjes appel goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
4. Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur. Meng de eieren, bastersuiker en vanille-essence in een kom (met de mixer). Houd de kom boven pan maar zorg ervoorr dat de kom het water niet raakt. Mix tot het volume is verdrievoudigd.
5. Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld. Zeeg de bloem en kaneel en schep dit voorzichtig door het mengsel. Giet het mengsel op de koude, gesmolten boter en roer het er voorzichtig door. Schep de helft van het mengsel in de taartvorm. Strooi de blokjes appel erover en schep de rest van het mengsel erop.
6. Bak de taart ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en de binnenkant gaar is. Laat de taart 5 à 10 minuten afkoelen. Haal hem uit de vorm en verwijder het bakpapier. Serveer hem warm (zodat de appel aan de bovenkant zit).
2. Snijd twee appels in halve ringen. Smelt in een kleine koekenpan de boter en vanillesuiker en laat de suiker bruin worden. Voeg de plakjes appel toe en bak ze in 1 minuut op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Zet ze apart en laat ze afkoelen.
3. Leg de afgekoelde plakjes appel dakpansgewijs in de taartvorm. Snijd de derde appel in kleine blokjes. Doe nog wat boter in de pan met de rest van de boter en suiker en bak de stukjes appel goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
4. Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur. Meng de eieren, bastersuiker en vanille-essence in een kom (met de mixer). Houd de kom boven pan maar zorg ervoorr dat de kom het water niet raakt. Mix tot het volume is verdrievoudigd.
5. Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld. Zeeg de bloem en kaneel en schep dit voorzichtig door het mengsel. Giet het mengsel op de koude, gesmolten boter en roer het er voorzichtig door. Schep de helft van het mengsel in de taartvorm. Strooi de blokjes appel erover en schep de rest van het mengsel erop.
6. Bak de taart ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en de binnenkant gaar is. Laat de taart 5 à 10 minuten afkoelen. Haal hem uit de vorm en verwijder het bakpapier. Serveer hem warm (zodat de appel aan de bovenkant zit).
lotte1 zegt: