Recept
« Terug naar recepten
Appel-noten taart
PT60M
Appel-noten taart
Een heerlijk appel-noten taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-noten taart te bereiden
Bloem, basterdsuiker, ei + bakpoeder mengen.
Voeg boter in kleine stukjes toe.
Kneed tot soepel deeg.
Verpak het deeg in folie en laat een ½ uur in de koeling.
Vet de springvorm in en bestrooi met amandelen
Rol de helft van het deeg uit en bekleed de bakvorm.
Prik gaatjes in de bodem.
15 min bakken
Appels schillen in schijfjes.
Smelt de boter, doe de appelschijfjes erbij + de suiker en karameliseren tot de appels halfzacht zijn.
Voeg de gehakte walnoten + de abrikozen door de appels en schep het op de taartbodem.
Rol de rest van het deeg uit tot een lap die 4-5 cm groter is dan de vorm en leg deze over de vulling.
Randen stevig aandrukken.
Prik gaatjes in het deegdeksel op enkele plaatsen.
Bak nu de taart in 45 min gaar + goudbruin.
Bestrijk de taart met abrikozenjam.
Voeg boter in kleine stukjes toe.
Kneed tot soepel deeg.
Verpak het deeg in folie en laat een ½ uur in de koeling.
Vet de springvorm in en bestrooi met amandelen
Rol de helft van het deeg uit en bekleed de bakvorm.
Prik gaatjes in de bodem.
15 min bakken
Appels schillen in schijfjes.
Smelt de boter, doe de appelschijfjes erbij + de suiker en karameliseren tot de appels halfzacht zijn.
Voeg de gehakte walnoten + de abrikozen door de appels en schep het op de taartbodem.
Rol de rest van het deeg uit tot een lap die 4-5 cm groter is dan de vorm en leg deze over de vulling.
Randen stevig aandrukken.
Prik gaatjes in het deegdeksel op enkele plaatsen.
Bak nu de taart in 45 min gaar + goudbruin.
Bestrijk de taart met abrikozenjam.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Ben geen taartrenbakster en appeltaart is niet mijn smaak, maar deze vind ik wel lekker. Waarschuw altijd wel dat er noten in zitten, want sommigen mogen het niet hebben vanwege allergie, maar zeg ook wel: "pas op je tanden"...