Recept
« Terug naar recepten
Appel-notenplaatkoek
PT85M
Appel-notenplaatkoek
Een heerlijk appel-notenplaatkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr. oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-notenplaatkoek te bereiden
Bekleed de bakplaat met een ruim stuk bakpapier. Vouw rondom een rand naar boven toe, zodat een bakvorm van ca. 24x30 cm ontstaat. Zet de hoeken vast met een paperclip.
Bereid het appeltaartdeeg volgens de bereidingswijze op het pak, maar voeg het hele ei en de meergranenmix toe. Verdeel het deeg over de bakplaat. Spoel een lepel om met heet water. Druk het deeg met de bolle kant gelijkmatig uit. Verwarm de oven voor. Bak de koek in ca. 20 minuten (nog niet helemaal gaar).
Schil de appels, snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in dikke driehoekige plakjes. Meng appels met rozijnen, notenmix en kaneel en verdeel het mengsel over de voorgebakken koek.
Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de basterdsuiker 2-3 minuten, tot het licht van kleur en heel luchtig is. Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep het schuimmengsel over de appels. Bak de koek ca. 45 minuten. Laat het afkoelen. Snijd het in stukken van ca. 6x6 cm.
Tip: gebruik een rechthoekige bakvorm, oven- of lasagneschaal van ca. 24x30 cm. Heeft u geen grote ovenschaal, dan kunt u eventueel twee plaatkoeken bakken of de helft van het deeg gebruiken. Het overgebleven ongebakken appeltaartdeeg kunt u prima invriezen.
Bereid het appeltaartdeeg volgens de bereidingswijze op het pak, maar voeg het hele ei en de meergranenmix toe. Verdeel het deeg over de bakplaat. Spoel een lepel om met heet water. Druk het deeg met de bolle kant gelijkmatig uit. Verwarm de oven voor. Bak de koek in ca. 20 minuten (nog niet helemaal gaar).
Schil de appels, snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in dikke driehoekige plakjes. Meng appels met rozijnen, notenmix en kaneel en verdeel het mengsel over de voorgebakken koek.
Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de basterdsuiker 2-3 minuten, tot het licht van kleur en heel luchtig is. Schep het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep het schuimmengsel over de appels. Bak de koek ca. 45 minuten. Laat het afkoelen. Snijd het in stukken van ca. 6x6 cm.
Tip: gebruik een rechthoekige bakvorm, oven- of lasagneschaal van ca. 24x30 cm. Heeft u geen grote ovenschaal, dan kunt u eventueel twee plaatkoeken bakken of de helft van het deeg gebruiken. Het overgebleven ongebakken appeltaartdeeg kunt u prima invriezen.