Recept
« Terug naar recepten
Appel-Notentaart
PT90M
Appel-Notentaart
Een heerlijk appel-notentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-Notentaart te bereiden
Maak voor de taartbodem een deeg van 225 gram bloem, 50 gram suiker, 1 ei, 100 gram in kleine stukjes gesneden boter en 1 snufje zout. Kneed alle ingredienten tot een deegbal. Pak dit in de huishoudfolie en leg het minstens een uur te rusten in de koelkast. Voor de vulling heb je 4 geschilde appels nodig (bv Jonagold). Snijd de appels in blokjes en meng de appels met 100 gram donkere basterdsuiker, 175 gram gemengde noten, 50 gram rozijnen en een kleine eetlepel speculaaskruiden. Neem het deeg uit de koelkast en maak er met de deegroller een platte lap van. Doe dit op een goed bebloemde en glad oppervlak. Bloem ook de deegroller in want het deeg is erg plakkerig! Doe het deeg in een lage taartvorm die al is ingevet met boter en bebloemt is. Schep nu het appel-notenmengsel in de taartvorm en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 55 minuten. Laat de taart even afkoelen in de vorm en haal hem als de taart iets is afgekoeld uit de vorm. Natuurlijk lekker met een dot slagroom!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nin zegt:
bye bye van nin, friendinen en moeder van mij
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
rangvi zegt:
Eline zegt:
extra tip: als de taart een beetje is afgekoeld besmeren met gezeefde abrikozenjam, eventueel verdund met een beetje water.
Gaat hij mooi van glimmen!!
Gerti zegt:
Heerlijk! Dank voor receptje...