Recept
« Terug naar recepten
Appel slagroomcoupes
PT40M
Appel slagroomcoupes
Een heerlijk appel slagroomcoupes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.keukentips.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel slagroomcoupes te bereiden
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in stukjes.
Doe de stukjes appel met het sinaasappelsap en de suiker in een ovenschaal en zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven tot de appels zacht zijn.
Wrijf dan de appels door een zeef en laat de appelmoes afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de appelmoes.
Verdeel het appel en room mengsel over 4 glazen coupes en garneer met een lange vinger.
Doe de stukjes appel met het sinaasappelsap en de suiker in een ovenschaal en zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven tot de appels zacht zijn.
Wrijf dan de appels door een zeef en laat de appelmoes afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de appelmoes.
Verdeel het appel en room mengsel over 4 glazen coupes en garneer met een lange vinger.
mlou zegt:
groetjes marlou