KookJij

Appel slagroomcoupes

Een heerlijk appel slagroomcoupes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.keukentips.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel slagroomcoupes te bereiden

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in stukjes.
Doe de stukjes appel met het sinaasappelsap en de suiker in een ovenschaal en zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven tot de appels zacht zijn.
Wrijf dan de appels door een zeef en laat de appelmoes afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de appelmoes.
Verdeel het appel en room mengsel over 4 glazen coupes en garneer met een lange vinger.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mlou

mlou zegt:
best een lekker recept maar ik vraag me af hoe jullie het voor elkaar krijgen dat het zo groen wordt want bij mij zag het meer geel en kun je niet ook gewoon appelmoes pakken komt op het zelfde neer
groetjes marlou
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Addie ik zet de oven op 180 graden.
addie v.d.heuvel

addie v.d.heuvel zegt:
Hoe warm moet de oven zijn voordat de schaal met appels erin gaat?
Ziet er erg lekker uit en ga het ook maken.
groetjes, bedankt, Addie.