KookJij

Appel speculaastaart

Een heerlijk appel speculaastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: claudia van galen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel speculaastaart te bereiden

Appels schillen en in 8 partjes snijden. Bolle kant van de appel met een vork inkerven. In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Over voorverwarmen op 175 graden.
bereidingswijze
bakmeel, suiker,speculaaskruiden en zout door elkaarroeren. Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven. Springvorm van 24 cm invetten. Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken. Amandelspijs in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen.Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken. Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken. In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken. Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

janny

janny zegt:
Hij is niet gaar geworden, wat kan ik fout gedaan hebben? Ik heb precies de bereidingswijze gevolgd.
De taart zag er wel smakelijk uit.
:)
BRAA&BECC

BRAA&BECC zegt:
hij was heeeerlijk!
we hebben 'm gemaakt & was heel goed gelukt
jammer genoeg is ie sneller op dan dat ie gemaakt is:p