Recept
« Terug naar recepten
Appelbeignets
PT10M
Appelbeignets
Een heerlijk appelbeignets recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Toetjes
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
33
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbeignets te bereiden
Splits de eieren. Meng de dooiers met de bloem, het bier, de suiker, het zout en de olie.
Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door het frituurbeslag.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in plakjes.
Haal de appelplakjes door het beslag en frituur goudbruin.
Strooi er flink wat bloemsuiker overheen.
Klop de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door het frituurbeslag.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in plakjes.
Haal de appelplakjes door het beslag en frituur goudbruin.
Strooi er flink wat bloemsuiker overheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Inderdaad ook van mijn tante. Ze werden echter gebakken in zonnebloempitolie.
Jan A.
liske zegt:
Anna zegt:
Staat ook bij de reactie van Liske, kijk maar
;);)