Recept
« Terug naar recepten
Appelbol van oma
PT40M
Appelbol van oma
Een heerlijk appelbol van oma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbol van oma te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°. In een kommetje de suiker, kaneel, de rozijnen en de kruidnagelpoeder mengen. De appels schillen en met een appelboor de klokhuizen eruit halen. Op elk plakje deeg een appel zetten,de holte bestrooien met het suikermengsel. De bladerdeeg om de appel vouwen en de randen dichtduwen. De appelbol op een bakplaat zetten en bestrijken met losgeklopt ei en nog met wat suiker bestrooien. 20 minuten laten bakken. Zowel koud als warm heel lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lucianos zegt:
wel heel jammer dat ik het niet kan maken omdat ik geen OVER heb...
:(
marita dekker zegt:
camilla zegt:
rmascini zegt:
Yvonne van Spronsen zegt:
Groetjes Yvonne:)
rmascini zegt:
Ik heb wel twee vragen.
welke appels gebruik jij het liefst? Goudreinetten worden gauw zo nat. Een tweede vraag die hier wellicht mee te maken heeft is. Hoe zorg ik ervoor dat het bladerdeeg onder de bol goed doorbakt?:(
Rob
Lucianos zegt:
Complimenten voor het snelle reageren! Ik ga het nu maken dus ben benieuwd!
;)