Recept
« Terug naar recepten
Appelbollen
PT60M
Appelbollen
Een heerlijk appelbollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Willems
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vader`s bakkerij.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbollen te bereiden
Meng de basterdsuiker met de kaneel goed door elkaar, zodat dit makkelijk loopt.
Klop het ei met de room, zodat het vloeit en doe in een kommetje.
Doe ook de grofkorrelige suiker in eenzelfde kommetje.
Schil de appels en verwijder het klokkenhuis.
Rol de korstdeeg uit tot plakjes van ± 20 x 20 cm.
Leg een appel in het midden op dit uitgerolde plakje kostdeeg en met behulp van een trechter vul het klokkenhuis met het basterdsuiker/kaneelmengsel.
Smeer de bovenkant van het klokkenhuis dicht met een mespunt boter.
Vouw de korstdeeg om de appel. Leg een van de punten van het korstdeegapje boven over de boter en vervolg met de rest van het deeg om de appel heen te plooien.
Rol deze bol dan door het geklopte ei/room mengsel en wrijf de plooien dicht.
Rol dan deze bol door de grofkorrelige suiker, totdat hij helemaal bedekt is.
Herhaal dit met de rest van de appels.
Leg op een ingevette bakplaat of op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 210°C, of op 200°C, als je een hetelucht oven hebt (convectie oven).
Bak de appelbollen gaar in ± 30 minuten.
Klop het ei met de room, zodat het vloeit en doe in een kommetje.
Doe ook de grofkorrelige suiker in eenzelfde kommetje.
Schil de appels en verwijder het klokkenhuis.
Rol de korstdeeg uit tot plakjes van ± 20 x 20 cm.
Leg een appel in het midden op dit uitgerolde plakje kostdeeg en met behulp van een trechter vul het klokkenhuis met het basterdsuiker/kaneelmengsel.
Smeer de bovenkant van het klokkenhuis dicht met een mespunt boter.
Vouw de korstdeeg om de appel. Leg een van de punten van het korstdeegapje boven over de boter en vervolg met de rest van het deeg om de appel heen te plooien.
Rol deze bol dan door het geklopte ei/room mengsel en wrijf de plooien dicht.
Rol dan deze bol door de grofkorrelige suiker, totdat hij helemaal bedekt is.
Herhaal dit met de rest van de appels.
Leg op een ingevette bakplaat of op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 210°C, of op 200°C, als je een hetelucht oven hebt (convectie oven).
Bak de appelbollen gaar in ± 30 minuten.
Mijn kookverhaal (Albert Willems)
Wij maakten vroeger thuis de korstdeeg altijd zelf, maar tegenwoordig is die kant en klaar verkrijgbaar.Toch vind ik de zelfgemaakte nog altijd het beste smaken.