Recept
« Terug naar recepten
Appelchutney met kruidnagel
PT90M
Appelchutney met kruidnagel
Een heerlijk appelchutney met kruidnagel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelchutney met kruidnagel te bereiden
Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui grof. Pel en hak de knoflook. Schil de gember en hak hem. Maak de pepers schoon, verwijder voor een minder pikante chutney de zaden en snijd de pepers in stukjes. Doe de appel, ui, gember, knoflook en peper met de rozijnen in de pan. Strooi er de suiker, kruidnagels en 1 volle theelepel zout over. Schenk de azijn erbij. Breng het geheel aan de kook en kook het geheel op heel laag vuur zonder deksel ca. 1 ½ uur. Roer af en toe om, tot de massa flink ingedikt, maar nog vloeibaar is. Doe de hete chutney over in schone potten, bewaar tot gebruik in de koelkast.
Helen Pronk zegt:
verder mis ik de garam masala c.q. Madras kerriepoeder.12 kruidnagels, wat veel!