Recept
« Terug naar recepten
Appelcrunch
PT70M
Appelcrunch
Een heerlijk appelcrunch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcrunch te bereiden
De margarine zachtjes laten smelten en daarna door de overige ingrediënten voor het kruimeldeeg mengen met behulp van een garde. Het mengsel kan dan voor 5 minuten de koelkast in om het iets steviger te laten worden. De appels van hun klokhuis ontdoen, eventueel schillen en in kleine stukjes snijden of hakken met behulp van een keukenmachine. De walnoten hakken en vermengen met de appels, rozijnen, appeldiksap, vanillepoeder en kaneel. Dit mengsel goed kneden. De taartvorm invetten met margarine of olie. De appelvulling hierin goed aandrukken. Vervolgens het losgewerkte kruimeldeeg losjes er overheen strooien. Het kruimeldeeg heel licht aandrukken. Bakken in de oven op ongeveer 200 °C. Na 50 minuten is de appelcrunch klaar. De tijd nemen om af laten koelen.
margot zegt: