Bij het opdien de strooisuiker er bij geven.
De appels geschild en het klohuis er uit geboord.
In plakken gesneden van ongeveer 1 - 1 1/2 cm dik.
Leg de plakken in een koud badje van 250 cc water met het sap van 1/2 citroen om bruinen te voorkomen.
Recept
« Terug naar recepten
Appelflappen
PT45M
Appelflappen
Een heerlijk appelflappen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelflappen te bereiden
1).In kom I de melk samen mixen met de geklutste eieren.
2).In kom II alle droge bestanddelen van het beslag goed door elkaar mengen.
3).Met behulp van een handmixer de inhoud van kom I bij kom II gieten en een glad beslag maken.
4).Laat even rusten op een warme plaats.
5).Haal de appelringen uit het citroenbad, dep ze droog en leg ze in het beslag.
6).Leg ze in het hete vet en draai na ± 3 minuten om voor een tweede 3 minuten.
2).In kom II alle droge bestanddelen van het beslag goed door elkaar mengen.
3).Met behulp van een handmixer de inhoud van kom I bij kom II gieten en een glad beslag maken.
4).Laat even rusten op een warme plaats.
5).Haal de appelringen uit het citroenbad, dep ze droog en leg ze in het beslag.
6).Leg ze in het hete vet en draai na ± 3 minuten om voor een tweede 3 minuten.