Recept
« Terug naar recepten
Appelflappen
PT15M
Appelflappen
Een heerlijk appelflappen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Eline Mikelj
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
verschillend personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Onbekend
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelflappen te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien zo'n 5 tot 10 min.
Leg ze alvast naast elkaar de kant met de folie naar jou toe. Laat ze 5 tot 10 min liggen, schil alvast de appels, en snij heel klein. Doe de rozijnen erbij, en doe er kaneel op. Trek nu de folie eraf en leg het mengsel midden in de appelflappen en vouw ze dicht. Doe nu met het kwastje het ei erop en laat de suiker erop vallen en zorg dat het overal zit.
Verwarm de oven alvast voor en zet hem op 200 graden en een gasoven stand 3-4.
Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop en ze kunnen de oven in, voor een minuut of 20.
Leg ze alvast naast elkaar de kant met de folie naar jou toe. Laat ze 5 tot 10 min liggen, schil alvast de appels, en snij heel klein. Doe de rozijnen erbij, en doe er kaneel op. Trek nu de folie eraf en leg het mengsel midden in de appelflappen en vouw ze dicht. Doe nu met het kwastje het ei erop en laat de suiker erop vallen en zorg dat het overal zit.
Verwarm de oven alvast voor en zet hem op 200 graden en een gasoven stand 3-4.
Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop en ze kunnen de oven in, voor een minuut of 20.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
andre zegt:
thea zegt:
suiker een dessertlepel appelstroop en een dessertlepel honing in en wat citroen schil, heel fijn.
Liske zegt:
scly zegt:
veel bakplezier
Liske zegt: