KookJij

Appelflappen

Een heerlijk appelflappen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: verschillend personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelflappen te bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien zo'n 5 tot 10 min.
Leg ze alvast naast elkaar de kant met de folie naar jou toe. Laat ze 5 tot 10 min liggen, schil alvast de appels, en snij heel klein. Doe de rozijnen erbij, en doe er kaneel op. Trek nu de folie eraf en leg het mengsel midden in de appelflappen en vouw ze dicht. Doe nu met het kwastje het ei erop en laat de suiker erop vallen en zorg dat het overal zit.
Verwarm de oven alvast voor en zet hem op 200 graden en een gasoven stand 3-4.
Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop en ze kunnen de oven in, voor een minuut of 20.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hoi, ik maak ca. 1 x per week appelflappen, en meestal met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb: Zo maakte ik vorige week appel- mangoflappen, erg lekker. Ook appel-muntflappen zijn favoriet: Gewoon een handjevol fijngehakte muntblaadjes (uit eigen tuin!) door het appelmengsel en je krijgt heerlijk frisse flappen!:p:)
Max

Max zegt:
Hoelang moet het in de oven?
andres

andres zegt:
Bedankt voor het recept, hoop op een heerlijke nieuw jaar.
andre

andre zegt:
Hallo, ik wil hierzo in Colombia appelflappen en oliebollen verkopen, help me aan de lekkerste recepten aub vriendelijke dank ik laat u weten hoe het verloopt, groetjes andre:p
thea

thea zegt:
dat wordt inderdaad wat minder zoet maar wel smaakvoller
scly

scly zegt:
maar dan wordt die toch niet zoet ofwel?
thea

thea zegt:
Ik doe er zelf in plaats van
suiker een dessertlepel appelstroop en een dessertlepel honing in en wat citroen schil, heel fijn.
Liske

Liske zegt:
Tip: om ze wat smeuiger te maken, doe een lepeltje abrikozenjam op het appelmengsel. Na dichtvouwen: druk met een vork de randjes goed dicht, anders komt de vulling eruit met bakken.
Piet

Piet zegt:
hoelang met het in de oven? ;)
scly

scly zegt:
Hoi Robert, je kan het beste friszure appels pakken gewoon naar albert heijn en elstar appels.
veel bakplezier
Robert Esser

Robert Esser zegt:
Lijkt mij heerlijk smullen maar welke appelsoort is hier het beste geschikt voor;)
scly

scly zegt:
oke bedankt voor je reactie
Anneke de Vries

Anneke de Vries zegt:
Ik bak ook regelmatig appelflappen en bevochtig de appelflappen met water als ze in de oven liggen
besprenkelen zeg maar. Dit doen ze ook in de bakkerijen, de appelflappen worden dan nog veel luchtiger!
Succes en smulze!;)