Recept
« Terug naar recepten
Appelmoes
PT40M
Appelmoes
Kreeg net weer een vraag hoe je appelmoes moet maken.Vraag me af wat de mensen eigenlijk leren tegenwoordig op culinair gebied.
Ik vond tussen mijn receptuur onderstaand recept,maar dat is wellicht een beetje moeilijk.Welnu,ik zal er onder nog eentje plaatsen,die wat makkelijker is te maken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelmoes te bereiden
*Smelt in een pan met dikke bodem de boter en voeg toe de zest, het sinaasappelsap, suiker, kruiden.
*Als dit een homogene massa is geworden de stukken appels er door roeren tot alles echt goed gemengd is. Doe de deksel op de pan en laat dit mengsel op een betrekkelijk hoog vuur 20 minuten koken. Er zou dan een zachte brokkelig moes moeten zijn. Kook nog iets langer als dat beter lijkt.
*Maak af op smaak met wat suiker en/of citroensap. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Zet een roestvrijstalen pan met 250 cc water,1500 gram zure en stevige appels (geschild,geklokhuisd en in stukken) en 5 volle eetlepels bruine suiker op het vuur en breng aan de kook.Wacht tot dat de apples boterzacht zijn geworden na zo'n 25 minuten en zet het vuur dan heel laag en blijf zachtjes door koken tot het vocht bijna geheel is verdwenen.Haal dan van het vuur af en roer er 3 eetlepels vers uitgeperste citroensap door en 3 - 5 cc kaneelpoeder.Laat afkoelen
Vervolgens met een vork flink prakken tot een acceptabele "moes" .
*Als dit een homogene massa is geworden de stukken appels er door roeren tot alles echt goed gemengd is. Doe de deksel op de pan en laat dit mengsel op een betrekkelijk hoog vuur 20 minuten koken. Er zou dan een zachte brokkelig moes moeten zijn. Kook nog iets langer als dat beter lijkt.
*Maak af op smaak met wat suiker en/of citroensap. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Zet een roestvrijstalen pan met 250 cc water,1500 gram zure en stevige appels (geschild,geklokhuisd en in stukken) en 5 volle eetlepels bruine suiker op het vuur en breng aan de kook.Wacht tot dat de apples boterzacht zijn geworden na zo'n 25 minuten en zet het vuur dan heel laag en blijf zachtjes door koken tot het vocht bijna geheel is verdwenen.Haal dan van het vuur af en roer er 3 eetlepels vers uitgeperste citroensap door en 3 - 5 cc kaneelpoeder.Laat afkoelen
Vervolgens met een vork flink prakken tot een acceptabele "moes" .
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Lekker bij schnitzels met gebakken aardappeltjes bv.