Recept
« Terug naar recepten
Appelpoffertjes
PT30M
Appelpoffertjes
Een heerlijk appelpoffertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelpoffertjes te bereiden
Snipper een dag van tevoren de geschilde appels, voeg de suiker en de gewassen en gedroogde rozijnen toe en zet dit alles afgedekt op kamertemperatuur weg, zodat de suiker kan oplossen.
Klop vlak voor het bakken de eieren los en roer ze door het appelmengsel.
Zeef het bakmeel en roer dit er in gedeelten door. Het beslag moet heel dik zijn.
Bestrijk de holten van een verhitte, diepe poffertjespan (bollebuisjespan) met boter en schep het beslag erin.
Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin en houd ze houden boven heet water warm.
Schep de poffertjes per portie op bordjes en serveer ze met een klontje boter en een mengsel van suiker en kaneel.
Klop vlak voor het bakken de eieren los en roer ze door het appelmengsel.
Zeef het bakmeel en roer dit er in gedeelten door. Het beslag moet heel dik zijn.
Bestrijk de holten van een verhitte, diepe poffertjespan (bollebuisjespan) met boter en schep het beslag erin.
Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin en houd ze houden boven heet water warm.
Schep de poffertjes per portie op bordjes en serveer ze met een klontje boter en een mengsel van suiker en kaneel.