KookJij

Appels in de oven

Een heerlijk appels in de oven recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Brazilie
Keuken: Amerikaanse
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appels in de oven te bereiden

Snij het hoedje van de appelen en haal er met een appelboor het klokhuis uit.
Leg de appelen in een vuurvaste schotel.
Verwarm de oven voor op 180°C .
Meng de suiker met de kaneel en vul er de uitgeholde appelen mee. Leg hierboven op een klontje boter.
Los de honing op in een glas lauwwarm water en giet de vloeistof in de schotel.
Zet de schotel 20 tot 30 minuten in de oven en besprenkel de appelen tijdens het bakken regelmatig met het vocht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rangvi

rangvi zegt:
Hallo hallo ! Ja ik ken dat, ik noem dat appels in een jasje ! Maar als ik het "fris" wil houden, dus alleen fruit doe ik alleen de appels, met bladerdeeg is het ook heerlijk maar beetje machtig, en ik vind het een beetje droog met deeg erom heen. Jij niet ?? Groetjes uit Brest.
Maria :)
estherruijgrok

estherruijgrok zegt:
Hoi Maria, dit is ook heel lekker als je de appel uitgeboord hebt en op een vierkantje bladerdeeg zet. Als je van een ander vierkantje bladerdeeg strookjes snijd en deze "plakt" aan het hele vierkantje, kun je de appel inpakken. Even bestrijken met ei en mmmm:)