Recept
« Terug naar recepten
Appelsalade met walnoten
PT15M
Appelsalade met walnoten
Een heerlijk appelsalade met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
28
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelsalade met walnoten te bereiden
Hak de walnoten grof en bak ze in een pan met antiaanbaklaag tot ze sterk beginnen te geuren. Bestrooi ze met het zeezout en laat ze even afkoelen. Boen de appels schoon en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Schep de appelschijfjes om met de azijn, de olie, (versgemalen) peper en zeezout naar smaak. Verdeel de rucolasla melange over 4 borden en verdeel de appelschijfjes erover. Bestrooi de salade met de walnoten. Schaaf met de kaasschaaf dunne krullen van de pecorino. Verdeel ze over de salade. Lekker met geroosterd notenbrood.
hoezo wil je dat weten zegt: