Recept
« Terug naar recepten
Appelsoep met citroenmelisse en bramensorbetijs
PT45M
Appelsoep met citroenmelisse en bramensorbetijs
Een heerlijk appelsoep met citroenmelisse en bramensorbetijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sorbets
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelsoep met citroenmelisse en bramensorbetijs te bereiden
Pureer de bramen en roer ze met 1 dl limoensap door de sinaasappelsiroop.
Draai er met behulp van de ijsmachine sorbet van.
Breng de wijn ½ dl limoensap en 25 gram suiker langzaam aan de kook.
Schil de appels, steek er zoveel mogelijk bolletjes uiten leg ze in de wijn.
Kook de appelbolletjes ± 2 minuten en neem ze met een schuimspaan uit het vocht.
Pureer de overgebleven restjes appel met de staafmixer en voeg ze met 25 gram suiker en de apfelkorn toe aan het wijnvocht.
Kook de appelpuree ±3 minuten zachtjes en breng het op smaak met kruidnagel honing.
Laat de appelsoep afkoelen, leg de appelbolletjes er weer in en verdeel de soep over diepe borden.
Zorg ervoor dat de appelbolletjes mooi verdeeld zijn.
Schep flinke bollen van het bramensorbetijs en leg in elk bord een bol.
Garneer met munt of citroenmelisseblaadjes.
Draai er met behulp van de ijsmachine sorbet van.
Breng de wijn ½ dl limoensap en 25 gram suiker langzaam aan de kook.
Schil de appels, steek er zoveel mogelijk bolletjes uiten leg ze in de wijn.
Kook de appelbolletjes ± 2 minuten en neem ze met een schuimspaan uit het vocht.
Pureer de overgebleven restjes appel met de staafmixer en voeg ze met 25 gram suiker en de apfelkorn toe aan het wijnvocht.
Kook de appelpuree ±3 minuten zachtjes en breng het op smaak met kruidnagel honing.
Laat de appelsoep afkoelen, leg de appelbolletjes er weer in en verdeel de soep over diepe borden.
Zorg ervoor dat de appelbolletjes mooi verdeeld zijn.
Schep flinke bollen van het bramensorbetijs en leg in elk bord een bol.
Garneer met munt of citroenmelisseblaadjes.