Recept
« Terug naar recepten
Appelstroop
PT120M
Appelstroop
Een heerlijk appelstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
onb personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Herman Helpt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelstroop te bereiden
Snij de appels in groffe stukken
• Doe het water in de pan en de stukken appel erin
• Breng het water en de appels aan de kook met de deksel erop
• Laat dit 1 uur koken
• Doe de appelmassa in de passeerdoek en hang deze boven de emmer om het vocht op te vangen
• Maak een knoop in het doek en draai het op zodat de sap eruit geperst wordt
• Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan
• Laat de sap inkoken tot de door u gewenste dikte is bereikt
• Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen
• Doe het water in de pan en de stukken appel erin
• Breng het water en de appels aan de kook met de deksel erop
• Laat dit 1 uur koken
• Doe de appelmassa in de passeerdoek en hang deze boven de emmer om het vocht op te vangen
• Maak een knoop in het doek en draai het op zodat de sap eruit geperst wordt
• Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan
• Laat de sap inkoken tot de door u gewenste dikte is bereikt
• Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
LET OP: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen
Dorry zegt: