Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart met amandelsaus
PT80M
Appeltaart met amandelsaus
Een heerlijk appeltaart met amandelsaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart met amandelsaus te bereiden
Breng voor de saus de melk, room, suiker en het amandelschaafsel in een pan aan de kook. Roer tot alle suiker opgelost is en bind de massa, door langdurend te kloppen, met de eierdooiers. Zeef de saus en zet ze koud weg.
Week de rozijnen 15 minuten in lauwe witte wijn. Haal ze eruit en wrijf ze met keukenpapier droog. Verwarm een oven voor tot 175º C. Rol het bladerdeeg uit tot 2 mm dikte en een doorsnede van 30 cm. Leg het op een bakplaat en prik er met een vork ruim gaatjes in. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg hierin mooi lichtbruin. Snijd na het bakken het bladerdeeg bij zodat het in een vorm van 26 cm Ø past. Leg het deeg in een passende springvorm. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Vermeng de appelpartjes met de rozijnen, de suiker en het citroensap. Verwarm deze massa licht, laat het afkoelen en giet het vocht af. Bestrijk het bladerdeeg met de kokende abrikozenjam en vul de springvorm op met de appel/rozijnen massa.
Breng voor de soufflé massa de melk met de room aan de kook. Roer er direct het vanillepudding poeder door en bind de massa, van het vuur af, met de eierdooiers. Blijf goed kloppen tot de massa gaat binden. Breng het op smaak met wat citroensap, iets zout en de vanillesuiker. Laat het dan verder afkoelen. Voeg de kwark toe. Zodra de massa goed afgekoeld is de eiwitten met de suiker stijf kloppen en deze voorzichtig door de soufflé spatelen. Stort nu dit mengsel over de appelmassa in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm koud. Bestrijk net voor het uitserveren de appeltaart aan de bovenkant met de abrikozengelei. Los voorzichtig de rand van de springvorm. Bruineer het amandelschaafsel vlak voor het uitserveren in een droge Tefal pan. Sla de room stijf. Smeer de rand van de appeltaart licht in met de geslagen room en bezet deze met het gebruineerde amandelschaafsel.
Serveren
Snijd de taart in 12 punten en leg op elk bord 1 punt. Schep er een lepeltje saus langs en garneer het met een munt blaadje.
Week de rozijnen 15 minuten in lauwe witte wijn. Haal ze eruit en wrijf ze met keukenpapier droog. Verwarm een oven voor tot 175º C. Rol het bladerdeeg uit tot 2 mm dikte en een doorsnede van 30 cm. Leg het op een bakplaat en prik er met een vork ruim gaatjes in. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het bladerdeeg hierin mooi lichtbruin. Snijd na het bakken het bladerdeeg bij zodat het in een vorm van 26 cm Ø past. Leg het deeg in een passende springvorm. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Vermeng de appelpartjes met de rozijnen, de suiker en het citroensap. Verwarm deze massa licht, laat het afkoelen en giet het vocht af. Bestrijk het bladerdeeg met de kokende abrikozenjam en vul de springvorm op met de appel/rozijnen massa.
Breng voor de soufflé massa de melk met de room aan de kook. Roer er direct het vanillepudding poeder door en bind de massa, van het vuur af, met de eierdooiers. Blijf goed kloppen tot de massa gaat binden. Breng het op smaak met wat citroensap, iets zout en de vanillesuiker. Laat het dan verder afkoelen. Voeg de kwark toe. Zodra de massa goed afgekoeld is de eiwitten met de suiker stijf kloppen en deze voorzichtig door de soufflé spatelen. Stort nu dit mengsel over de appelmassa in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm koud. Bestrijk net voor het uitserveren de appeltaart aan de bovenkant met de abrikozengelei. Los voorzichtig de rand van de springvorm. Bruineer het amandelschaafsel vlak voor het uitserveren in een droge Tefal pan. Sla de room stijf. Smeer de rand van de appeltaart licht in met de geslagen room en bezet deze met het gebruineerde amandelschaafsel.
Serveren
Snijd de taart in 12 punten en leg op elk bord 1 punt. Schep er een lepeltje saus langs en garneer het met een munt blaadje.