Recept
« Terug naar recepten
Appeltaart (zelfrijzend bakmeel)
PT40M
Appeltaart (zelfrijzend bakmeel)
Een heerlijk appeltaart (zelfrijzend bakmeel) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appeltaart (zelfrijzend bakmeel) te bereiden
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2. Vet de springvorm (doorsnee 24 cm) in met boter of gebruik een bakspray.
3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de witte basterdsuiker toe.
4. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
5. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
6. Laat het deeg op een koele plaats rusten.
7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
8. Meng de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen.
9. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 3/4 van het deeg.
10. Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem.
11. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
12. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes.
13. Leg de rolletjes kruislings over het appelmengsel.
14. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei.
15. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.
2. Vet de springvorm (doorsnee 24 cm) in met boter of gebruik een bakspray.
3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de witte basterdsuiker toe.
4. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
5. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
6. Laat het deeg op een koele plaats rusten.
7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
8. Meng de appelblokjes met suiker, kaneel en rozijnen.
9. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 3/4 van het deeg.
10. Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem.
11. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
12. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes.
13. Leg de rolletjes kruislings over het appelmengsel.
14. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende ei.
15. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.
goessens zegt:
Ik doe er altijd nog een dun laagje zelfgemaakte reine claude jam over en wat noten erdoor. Heerlijk !